Hallonkaka med marängtäcke



Maräng och hallonrutor
Ca 24 bitar

75g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1½ dl hallon

Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

Smörj o bröa en ugnssäker form, caa 20*30cm.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten.
Grädda i 175 grader ca 40-45 min. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mkt färg.
Låt kakan kallna innan den skärs-
LYCKA TILL

Kommentarer
Postat av: Maria

Måste pröva den snart!! Låter mums!!!

2009-06-05 @ 20:11:31
URL: http://cupcake.blogg.se/
Postat av: Skönt Hemma

Mmmmm...låter smaskens! Ska nog prövas!

2009-06-08 @ 11:00:22
URL: http://skonthemma.blogg.se/

Här kan du kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0