Hallonkaka med marängtäcke
Maräng och hallonrutor
Ca 24 bitar
75g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1½ dl hallon
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit
Smörj o bröa en ugnssäker form, caa 20*30cm.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten.
Grädda i 175 grader ca 40-45 min. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mkt färg.
Låt kakan kallna innan den skärs-
LYCKA TILL
Kommentarer
Postat av: Maria
Måste pröva den snart!! Låter mums!!!
Postat av: Skönt Hemma
Mmmmm...låter smaskens! Ska nog prövas!
Trackback