Efterrätt
Den goda middagen avslutades med en minst lika god jordgubb-o maräng glass.
Ruskigt god.
250 g jordgubbar
3 dl grädde
1 vaniljstång
1msk + 1dl strösocker
5 äggulor
2 dl mjölk
maränger
Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt. Strö 1 msk strö över och låt dra medan smeten görs.
Häll mjölk o grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Lägg allt i kastrullen och koka upp. Låt dra i 20 min. Fiska sedan upp vaniljstången. Vispa ihop äggulorna och sockret o häll i gräddmjölken. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning till det börjar stelna. Låt svalna. Mosa eller mixa bären och rör ned dem i smeten. Häll smeten i en form och tryck ner maränger. Låt stå i frysen 4 h.
Dekorera med jordgubbar.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback